Regio wil afname geluidshinder Schiphol

Het geluid dat een vliegtuig maakt, is voor de een niet meer dan een vaag achtergrondgeluid, terwijl de ander het als lawaai interpreteert. In de regio Holland Rijnland hebben veel gemeenten te maken met de overlast die vooral dalende vliegtuigen geven op hun weg naar de landingsbanen van Schiphol. Op woensdag 13 oktober vond in Oegstgeest een informatiebijeenkomst plaats voor alle inwoners van de regio. De heer Alders, vanuit zijn functie als voorzitter van de Alderstafel, gaf een toelichting op het advies een experiment te starten met een nieuw geluidsstelsel voor Schiphol. Vanuit de volle zaal liet ook het publiek zich regelmatig horen.


Tekst en foto: Willemien Timmers

Zie verder OC van 20 oktober, p. 6

OC 20-10-2010 p6.PDF

Fotorapportage Tafel van Alders (geluidsnorm Schiphol) in gemeentehuis Oegstgeest op woensdag 13 oktober

Lees ook...