Burgerinitiatief heeft succes geboekt maar vliegtuigoverlast nog niet van de baan

Het Oegstgeester burgerinitiatief Genoeg Vluchten is erin geslaagd het probleem van de geluidsoverlast op de lokale politieke agenda te krijgen en te houden. Zo besloot de gemeenteraad onlangs om de deelname aan het Schipholoverleg en de onafhankelijke geluidsmetingen voort te zetten. Verschillende politieke partijen besteden aandacht aan deze kwestie in hun verkiezingsprogramma’s.

Hoewel er landelijk resultaten zijn geboekt met het beteugelen van de ontwikkeling van Schiphol, valt de hinderbeperking die onze regio was beloofd tegen. Daar komt bij de dreiging van een tweede Kaagbaan, waardoor het vliegverkeer boven onze regio in de toekomst zal toenemen. Het probleem is dus nog niet van de baan!

Volgend jaar wordt er een nieuwe Omgevingsraad Schiphol ingesteld met een zelfstandige bewonersdelegatie. Om het Oegstgeester belang goed te behartigen, gaat het Platform OZZV de samenwerking met de andere bewonersorganisaties in de Leidse Regio & de Duin- en Bollenstreek intensiveren.

Wilt u daar meer van weten of zelf in actie komen?

Kom dan naar de bewonersbijeenkomst op maandag 2 december in het Gemeentehuis te Oegstgeest (20.00 – 22 uur)

Agenda bewonersbijeenkomst Schiphol 2 december 2013 (Gemeentehuis Oegstgeest)

 • 20.00 uur  Opening & kennismaking
 • 20.15 uur  Toelichting op de activiteiten van het Oegstgeester Burgerinitiatief Genoeg Vluchten en het platform Oegstgeest Ziet Ze Vliegen (OZZV)
 • 20.45 uur   Pauze
 • 21.00 uur   Toelichting op de activiteiten van de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) en de opvolger Omgevingsraad Schiphol (ORS)
 • 21.20  uur  Discussie
 • 22.00 uur   Conclusies & Afsluiting

Lees ook...

1 Response

 1. Mr WordPress schreef:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.