Groot onderhoud aan Kaagbaan

Schiphol legt de komende maanden een nieuwe taxibaan aan. Deze nieuwe taxibaan is nodig om het aantal overstekende vliegtuigen van en naar het vrachtplatform te verminderen. De nieuwe taxibaan komt ten zuidoosten van de Kaagbaan te liggen. De Kaagbaan kan tijdens de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk niet gebruikt worden. Dit heeft afwijkend baangebruik tot gevolg.


2 t/m 22 juni
In deze periode vinden voorbereidende werkzaamheden aan de taxibaan plaats. Als gevolg hiervan is de Kaagbaan volledig buiten gebruik en wordt er om die reden tegelijkertijd regulier onderhoud gepleegd.

Tijdens de buitengebruikstelling van de Kaagbaan wordt naar verwachting de Aalsmeerbaan gedurende de dag intensiever gebruikt. De Zwanenburgbaan wordt tijdens piekperioden ingezet voor landingen vanuit en starts naar het zuiden. Gedurende de nacht wordt de Zwanenburgbaan ingezet in plaats van de Kaagbaan.

25 augustus t/m 28 september
Gedurende deze periode is de Kaagbaan, door de afrondende werkzaamheden, mogelijk beperkt inzetbaar.

Het afwijkend baangebruik zal leiden tot extra overlast in de gebieden ten zuiden van Schiphol.

Tijdens deze werkzaamheden zal Oegstgeest minder overlast kunnen ondervinden. Veel zal dat overigens niet uitmaken, omdat het landend verkeer naar alternatieve banen ook over onze hoofden vliegt. Na oplevering zou de overlast trouwens nog wel eens kunnen toenemen omdat de gebruiksmogelijkheden van de Kaagbaan dan zijn vergroot.

Informatie over actueel baangebruik is te vinden op Vliegverkeer Inzicht en een verantwoording van de laatste 24 uur in het Verslag van de Dag, beide te vinden op Bezoekersaanspreekpunt Schiphol.

Banenstelsel Schiphol

Lees ook...