Oegstgeester wethouder Roeffen lid Alderstafel

Inwoners van Zuid-Holland die vragen hebben over geluidshinder van Schiphol kunnen met wethouder Jos Roeffen van de gemeente Oegstgeest bellen.

Hij is benoemd tot lid van de zogeheten Alderstafel, een overleg van gemeenten, provincies en de luchtvaartsector over de toekomst van de luchthaven. De Alderstafel adviseert de Tweede Kamer en staatssecretaris Mansveld over alle effecten van de groei van Schiphol.

Roeffen vertegenwoordigt de inwoners van alle gemeenten in het gebied tussen de tien en dertig kilometer rond de luchthaven. Hij volgt een wethouder van Castricum in Noord-Holland op.

De vliegtuigen van en naar Schiphol zorgen voor veel geluidsoverlast in Kaag en Braassem, Oegstgeest en Leiden. Het lawaai is het ergst als de Kaagbaan veel wordt gebruikt.

Begin 2015 worden alle bestaande overlegorganen over Schiphol ondergebracht in de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Daarin krijgen de inwoners een zelfstandige vertegenwoordiging. Zie ons eerdere bericht over de ORS. Meer gedetailleerde informatie is binnenkort te vinden op de website van dit nieuwe overlegorgaan.

 

bron: Omroep West

Lees ook...