Schiphol laat zich horen, dan wij ook op Schiphol!

Interview met OZV bestuursid Edwin van Rooyen in Leidsch Dagblad van 20 september 2014

In de zaterdageditie van het Leidsch Dagblad van 20 september jl. zet ons bestuurslid Edwin van Rooijen helder uiteen waarom hij bezwaren heeft tegen geluidshinder door Schiphol. Hij benadrukt waarom het nodig is dat meer inwoners hun stem daartegen laten horen en dat dit ook zin heeft. Met zijn argumenten wil hij twijfelaars over de streep trekken.

Er doet zich een nieuwe mogelijkheid voor om het beleid van Schiphol te beïnvloeden: de Omgevingsraad Schiphol (ORS), waarin de omwonenden een zelfstandige vertegenwoordiging krijgen. Bewonersorganisaties die voldoende leden hebben kunnen daarvoor een kandidaat stellen. In Oegstgeest is daarvoor de vereniging OZV opgericht die voor de hele regio werkt.
OZV is een regionale belangengroep van mensen die zich verzetten tegen het lawaai van vliegtuigen boven de gemeenten in de Leidse Regio & de Duin- en Bollenstreek: zoals Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp, Teylingen, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom.
Onder het motto  “Wij laten niet alles over ons heenkomen” neemt OZV als onafhankelijke vereniging deel aan de verkiezingen voor de ORS. Wij gaan samenwerken met alle bewonersgroepen om een sterke en eensgezinde bewonersdelegatie tot stand te brengen.
Nu Schiphol zich steeds meer in onze regio laat horen, maakt OZV gebruik van de mogelijkheid om ons geluid op Schiphol te laten horen. Hoe meer leden, hoe groter onze invloed. Lid worden is gratis en gemakkelijk, zie de knop op deze website. Lees verder de tekst van het LD-interview.

OZV in LD 20SEP2014

Lees ook...